Når katastrofen rammer, vurderer SOS Børnebyerne det konkrete behov for hjælp fra gang til gang. Indsatsen bliver koordineret i samarbejde med SOS Børnebyernes medarbejdere i de berørte lande, lokale myndigheder, FN og de øvrige humanitære organisationer, som er til stede i området.
Et solidt samarbejde med andre organisationer sikrer, at vi arbejder effektivt og kommer længst muligt for pengene.
Plads til at være barn
Når børn bliver revet ud af deres vante, trygge omgivelser på grund af krige og katastrofer, er det vigtigt, at de får lov at være børn midt i kaos. Leg og læring i trygge omgivelser kan hjælpe børnene med at bearbejde deres barske oplevelser og være med til at forebygge langvarige traumer. Derfor opretter SOS Børnebyerne børnevenlige områder, hvor børnene kan lege og få lov at være børn.
Traumebehandling og langsigtet hjælp
SOS Børnebyernes medarbejdere er specialister i at drage omsorg for børn, og vi tager os af de børn, som er blevet væk fra deres familie eller har mistet deres forældre. Krig og katastrofer går hårdt ud over børns mentale sundhed, og traumatiserede børn og unge kan få hjælp af kompetente fagfolk.
Når den akutte katastrofe eller krig er overstået, fortsætter SOS Børnebyernes langsigtede arbejde for at hjælpe udsatte børn og familier, som har mistet alt, på fode igen.