Papa rellena fra Peru
Varighed ca. 60 min.
Sådan gør du:
1. Imens kartoffelmosen køler af, steges løg, hvidløg og jalepeño i en dyb pande. Tilsæt krydderierne.
2. Tilsæt hakket oksekød og sautér til gennemstegt. Tilsæt bouillon, og lad det simre i 10-15 min. Tilsæt evt. grønne oliven. Smag til med salt og peber, og lad kødet køle af.
3. Når kartoffelmos og kød er kølet helt ned, røres et æg og lidt mel i kartoffelmosen, der skal være fast nok til at blive formet.
4. Tag cirka 1/6 af kartoffelmosen i hånden og form til en aflang skål.
5. Læg 1/6 af kødblandingen og et stykke æg i, og “luk” skålen.
6. Opvarm en dyb pande eller bred gryde med cirka 5 cm olie.
7. Pisk det sidste æg, og dyp hver af stykkerne i først mel og derefter æg, inden de forsigtigt lægges ned i olien.
8. Stykkerne steges på begge sider, til de er gyldenbrune.
Velbekomme!
Det skal du bruge:
3 æg: 1 hårdkogt og skåret i 6 stykker
½ kg kartofler, kogt og most
1 lille, finthakket løg + 2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. spidskommen + 1 tsk. paprika
350 g hakket oksekød + 1 ½ dl oksebouillon
60 g mel
Evt. 1 spsk. hakket jalepeño + 50 g hakkede grønne oliven
Olie til stegning, salt og peber
Find flere lækre opskrifter her
Støt udsatte børn
SOS Børnebyerne hjælper nogle af verdens mest udsatte børn.
Vi styrker sårbare familier, og vi hjælper børn, der har mistet omsorgen fra deres forældre.