Papa rellena fra Peru
Varighed ca. 60 min.
Sådan gør du:
1. Imens kartoffelmosen køler af, steges løg, hvidløg og jalepeño i en dyb pande. Tilsæt krydderierne.
2. Tilsæt hakket oksekød og sautér til gennemstegt. Tilsæt bouillon, og lad det simre i 10-15 min. Tilsæt evt. grønne oliven. Smag til med salt og peber, og lad kødet køle af.
3. Når kartoffelmos og kød er kølet helt ned, røres et æg og lidt mel i kartoffelmosen, der skal være fast nok til at blive formet.
4. Tag cirka 1/6 af kartoffelmosen i hånden og form til en aflang skål.
5. Læg 1/6 af kødblandingen og et stykke æg i, og “luk” skålen.
6. Opvarm en dyb pande eller bred gryde med cirka 5 cm olie.
7. Pisk det sidste æg, og dyp hver af stykkerne i først mel og derefter æg, inden de forsigtigt lægges ned i olien.
8. Stykkerne steges på begge sider, til de er gyldenbrune.
Velbekomme!
Det skal du bruge:
- 3 æg: 1 hårdkogt og skåret i 6 stykker
- ½ kg kartofler, kogt og most
- 1 lille, finthakket løg + 2 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. spidskommen + 1 tsk. paprika
- 350 g hakket oksekød + 1 ½ dl oksebouillon
- 60 g mel
- Evt. 1 spsk. hakket jalepeño + 50 g hakkede grønne
- oliven
- Olie til stegning
- Salt og peber
Find flere lækre opskrifter her
Støt børn og unge
SOS Børnebyerne hjælper børn og unge verden over. Vi støtter familier, der lever under svære vilkår, og vi hjælper børn og unge, der har mistet deres forældres omsorg.
Sådan kan du støtte