Ingredienser:
1 tsk. tørgær
120 ml kokosmælk
1 æg
40g smør, blødt
100 gram sukker
500 gram hvedemel
1 tsk friskkværnet kardemomme frø (eller 1 tsk stødt kardemomme)
120 ml lunken vand
1 liter solsikkeolie til stegning
Flormelis til at drysse over inden servering
Sådan gør du:
Opløs din tørgær i et glas med 4 spiseskefulde lunkent vand.
Lad det stå i 5 minutter til gæren er opløst.
I en skål blander du kokosmælk, æg, smør og sukker. Sæt til side.
I en stor skål til en røremaskine med dejkrog blander du hvedemel og kardemomme. I midten af melet hælder du din opløste gær og langsomt, mens den ælter, hælder du smør/kokosmælk-blandingen i.
Når det hele er blandet, tilføjer du langsomt lunkent vand, til du har en elastisk og blød dej. Når dejen begynder at slippe skålens kanter efter cirka 5-10 minutters æltning, skal den hæve i en overdækket skål i 45 minutter.
Når dejen er hævet, laver du små boller af den, cirka på størrelse med golfbolde. Med en kagerulle ruller du dem flade, de skal være cirka 1-1.5 cm tykke.
Når dejen er rullet ud, skærer du den i fire dele, så du får fire små trekanter med rund bund. Lav dem alle og læg dem på en melet bordplade, hvor de skal efterhæve i 10 minutter, mens du varmer olien op.
Varm olien op i en gryde. Når olien er varm tilsætter du 1-3 mandazi afhængig af størrelsen på din gryde. Steg dem gyldne på den ene side, og vend dem så og gentag.
Husk at holde øje, så de ikke bliver for mørke.
Tag dem op med en hulske og placer dem på et fad med køkkenrulle. Når de alle er stegt, anretter du dem på et fad og drysser med lidt flormelis.
De skal helst spises lige efter, de er lavet, men de smager også så godt, at det er nærmest umuligt at lade være 😋