Kheer – indisk risdessert
Sådan gør du:
- Skyl basmatiris i rigeligt vand og sæt herefter i blød frisk vand i 15-20 minutter.
- Bring mælken i kog ved middeltemperatur i en tykbundet gryde. Rør jævnligt rundt, så mælken ikke brænder på.
- Tag en spsk. af den varme mælk fra og bland med safran i en lille skål. Sæt til side.
- Hæld vandet fra risene og tilsæt dem til den kogende mælk. Lad simre ved lav varme under jævnlig omrøring, til risene er omtrent halvt færdige.
- Tilsæt 5-6 spsk. sukker efter smag og fortsæt med at simre, til risene er næsten møre.
- Tilsæt hakkede mandler, cashewnødder og pistacienødder samt kardemomme og rør godt rundt. Herefter tilsætter du safranmælken.
- Lad simre til risene er helt møre, og retten er tyknet. Tilsæt til sidst rosiner samt evt. rosenvand.
Serveres i små skåle, evt. med lidt nødder på toppen.
Velbekomme!
Du skal bruge:
50 gram basmatiris
1 liter sødmælk
Et par tråde safran
5-6 spsk. sukker
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. hakkede mandler
1 spsk. hakkede, usaltede cashewnødder
1 spsk. hakkede, usaltede pistacienødder
1 spsk. lyse rosiner
evt. 1 spsk. rosenvand
Find flere lækre opskrifter her
Støt udsatte børn
SOS Børnebyerne hjælper nogle af verdens mest udsatte børn.
Vi styrker sårbare familier, og vi hjælper børn, der har mistet omsorgen fra deres forældre.