Kenyanske Chapati
Varighed ca. 60 min.
Sådan gør du:
- Bland mel, salt og sukker i en skål. Tilsæt 1 ½ dl lunkent vand. Bland mel og vand til en tyk masse. Tilføj mere mel og vand, og ælt til dejen har den rette konsistens. Tilføj 2 spsk. olie, og lad dejen hvile 30 min.
- Del dejen i 8-10 stykker. Udrul et af stykkerne tyndt, og pensl med olie på oversiden. Rul forsigtigt dejen sammen på langs som en roulade.
- Form derefter en ”kanelsnegl” af rouladen. Gør det samme med alle de andre stykker. Opvarm en pande med olie i bunden. Inden du steger chapatien, skal hver ”snegl” rulles fladt ud.
- Læg den udrullede dej på panden, og vend den efter et par minutter. Steges til den har den ønskede brune farve. Dæk chapatien til i ca. 20 min. Skær chapatien i trekanter, og spis som tilbehør eller nyd den, som den er.
Velbekomme!
Det skal du bruge
Dej til 8-10 stk.
6 ½ dl mel
2 ½ dl lunkent vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Olie til stegning
Find flere lækre opskrifter her
Bliv SOS-fadder
Som fadder for et barn eller en SOS Børneby, er du med til at give udsatte børn en ny chance i livet med masser af omsorg og kærlighed.
Støt nu