Shahi Paneer – krydret karryret med grillost
Sådan gør du:
1. Hak grøntsager og lav mandel-cashewpasta
Hak løg, grøn chili og ingefær. Mal cashewnødder og mandler med lidt vand til en pasta og sæt til side.
2. Lav sovsen
Smelt 3 spsk. smør eller ghee i en gryde. Tilsæt hakkede løg, ingefær og grøn chili sammen med grøn kardemomme og sauter i 4-5 minutter. Tilsæt tomatpuré og varm igennem under låg.
Pisk yoghurt og tilsæt sammen med en kop vand. Kog i ca. 5 minutter.
Når sovsen er kogt, lader du den køle lidt af. Blend så sovsen glat og stil til side.
3. Tilsæt paneer
Smelt nu lidt smør eller ghee i en anden gryde og tilsæt den blendede sovs sammen med chilipulver, garam masala-pulver, cashew-mandelpasta og salt. Kog op indtil sovsen tykner.
Tilsæt derefter paneer skåret i terninger og mælk. Kog igennem i yderligere 3 til 5 minutter.
Server med fladbrød, ris og evt. et drys koriander og lidt creme fraiche.
Velbekomme!
Du skal bruge:
120 gram paneer
1/2 cm. frisk ingefær, revet
3/4 kapsel grøn kardemomme
1/4 tsk chilipulver
1/4 tsk garam masala-pulver
1 lille dåse tomatpuré
vand efter behov
2 spsk. mandler
1/2 løg
3/4 grøn chili
2 spsk. yoghurt
ghee eller smeltet smør
1/4 kop mælk
salt efter behov
2 spsk. cashewnødder
Tilbehør:
Ris, koriander, fladbrød, creme fraiche
Find flere lækre opskrifter her
Ja tak, jeg vil gerne modtage SOS Børnebyernes nyhedsbrev
"*" indikerer påkrævede felter
Støtter du allerede SOS Børnebyerne, men modtager du ikke vores nyhedsbrev, kan du opdatere din e-mail her: link
SOS Børnebyerne passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores persondatapolitik.