Laotisk papaya-salat (Tam Mak Hoong)
Sådan gør du:
Traditionelt bruger man en morter, men du kan også bruge en skål og bagsiden af en ske.
- Skræl og hak papayaen i lange, tynde strimler.
- Læg den til side i en skål.
- Knus hvidløg og chili til en grov pasta i morteren.
- Tilsæt sukker, fiskesauce, soja, olie og citronsaft (evt. også rejepasta)
- Rør det hele sammen, så det blandes.
- Tilsæt tomatbådene og klem dem let (de skal briste, men ikke blive puré).
- Tilsæt afslutningsvis den hakkede papaya og vend salaten.
Velbekomme!
Det skal du bruge
- 1 kg grøn papaya (skrællet og hakket i lange strimler)
- 1 citron (brug både saft og evt. lidt skal)
- 2 tomater (skåret i kvarte)
- 3 fed hvidløg
- 2 chilier (justér efter styrke)
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk sukker
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk soja
- 1 tsk asiatisk rejepasta (valgfrit)
Hvor ligger Laos?
Laos ligger i Sydøstasien og grænser op til Kina, Vietnam, Thailand, Cambodja og Myanmar.
Hvad spiser man mest i Laos?
Laotisk mad domineres af ris, krydrede salater, supper, frisk fisk, fjerkræ og masser af urter og grønt.
Find flere lækre opskrifter
Har du mulighed for at støtte med mere?
Når du støtter vores arbejde med et fast beløb hver måned, skal vi bruge færre penge på administration, og vi bliver bedre i stand til at planlægge langsigtet.
Giv et fast bidrag