Kao Lao-suppe
Sådan gør du:
Kødboller:
- Bland kødet sammen med soya, fiskesovs, salt og peber og evt. presset hvidløg.
- Rør 1 æg i ad gangen i farsen.
- Form små kødboller med en ske.
Suppe:
- Bring 1,5 liter vand i kog.
- Tilsæt løg og lad det koge i ca. 5 minutter.
- Skru ned til middel varme og tilsæt kødbollerne. Når de flyder, er de næsten færdige.
- Tilsæt tomatbåde.
- Rør 1 spsk sukker, 1 spsk fiskesauce og 1 spsk soyasovs i.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt til sidst bønnespirer.
- Server med citronbåde og forårsløg.
Velbekomme!
Det skal du bruge
Kødboller:
- 500 g hakket svinekød eller oksekød
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk soya
- 2 æg
- 1 lille fed hvidløg – kan undlades
Suppe:
- 1 stort løg
- 2 store tomater
- 1 spsk sukker
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk soyasovs
- 1/2 citron
- 1,5 liter vand boullion
- En håndfuld bønnespirer
- Salt & peber efter behov
Servering:
- 2–3 forårsløg (snittet)
- 1 citron (i både)
Hvor ligger Laos?
Laos ligger i Sydøstasien og grænser op til Kina, Vietnam, Thailand, Cambodja og Myanmar.
Hvad spiser man mest i Laos?
Laotisk mad domineres af ris, krydrede salater, supper, frisk fisk, fjerkræ og masser af urter og grønt.
Find flere lækre opskrifter
Støt børn og unge
SOS Børnebyerne hjælper børn og unge verden over. Vi støtter familier, der lever under svære vilkår, og vi hjælper børn og unge, der har mistet deres forældres omsorg.
Sådan kan du støtte