Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Vores indsatsområder

Vores arbejde sikrer børn en tryg opvækst og en fremtid

Din støtte gør en forskel

Vi hjælper i hele verden

SOS Børnebyerne hjælper udsatte børn og familier i over 130 lande rundt om i hele verden.

Læs om vores prioritetslande ›

Læs om vores internationale arbejde ›

Støt et barn i Afrika ›

Støt et barn i Asien ›

Årsregnskab 2023

Tal, der tæller

Støt udsatte børn

SOS Børnebyerne hjælper nogle af verdens mest udsatte børn.
Vi styrker sårbare familier, og vi hjælper børn, der har mistet omsorgen fra deres forældre.

Sådan kan du støtte
Find svar på dine spørgsmål her

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er SOS Børnebyerne?

SOS Børnebyerne er en af verdens største private humanitære børneorganisationer og arbejder i mere end 130 lande. Siden 1949 har SOS Børnebyerne arbejdet på at sikre forældreløse og udsatte børn et kærligt hjem og en tryg opvækst i en familie og en SOS-børneby. SOS Børnebyerne arbejder også forebyggende med at styrke og støtte udsatte familier.

Uafhængigt af politiske og religiøse interesser arbejder SOS Børnebyerne også for at få verdens ledere og lande til at respektere børns rettigheder. Det sker ved at tale forældreløse og udsatte børns sag over for regeringer, myndigheder og andre magthavere både nationalt og internationalt.

Her kan du se SOS Børnebyernes vedtægter, årsrapporter og magasiner

Hvad er en SOS-børneby?

En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.

SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.

Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende.  Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og får muligheden for at videreuddanne sig.

SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.

Hvad er en SOS-børneby? – læs mere her

Står SOS Børnebyerne kun bag SOS-børnebyer?

Nej, SOS Børnebyerne arbejder også med at forebygge, at børn bliver forældreløse. Hvis børn lever i en udsat familie hos for eksempel en enlig forælder, en bedstemor eller tante, hvor der er fare for, at familien bryder sammen, kan vi træde til og hjælpe med at styrke familiens vilkår, så de voksne kan løfte både sig selv og deres forældreansvar.

Vi prøver altid først at støtte familien eller hjælpe slægtninge med at tage vare på børnene. Hvis det ikke er muligt eller barnet ikke har nogen til at passe på sig, kan det få en tryg og kærlig opvækst i en SOS-familie.

For børn, der har brug for et kortvarigt opholdssted, driver vi også midlertidige hjem, hvor børnene kan få et trygt sted at være, indtil det lykkes at finde et permanent hjem til dem. SOS Børnebyerne støtter også plejefamilier, så landenes egen hjælp til udsatte børn bliver bedre og hjælpen mere bæredygtig.

Læs mere om SOS Børnebyernes forebyggende arbejde her

Hvordan bruger SOS Børnebyerne pengene?

SOS Børnebyernes formål er at give så mange udsatte børn som muligt en tryg barndom med en familie, et kærligt hjem og en uddannelse.

SOS Børnebyerne havde i 2023 en administrationsprocent på 4,2%.

Læse mere om, hvor pengene kommer fra, og hvordan vi bruger dem