Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Youth unite

En gruppe udsatte unge er gået sammen om at dyrke jorden trods klimaforandringer. De unge deles om arbejdet i marken og pengene, som de tjener på at sælge grøntsager på det lokale marked. De forsøger sig frem med forskellige afgrøder, som bedre kan klare sig i et forandret vejr.

 

Nogle udfordringer binder alle verdens unge sammen, uanset hvilket land de bor i. Over hele verden rammes unge af mentale udfordringer og klimaforandringer, men samtidig ser vi unge gå sammen i nye fællesskaber for at løse globale udfordringer.  

Netop klimaforandringer og udfordringer med mental sundhed har unge fra Mombasa og Nairobi i Kenya og unge fra Askov Efterskole valgt at sætte fokus på i et nyt undervisningsforløb til udskolingen. På tværs af kontinenterne har de unge skabt to film om klimaforandringer og mental sundhed, som undervisningsforløbet Youth Unite for Global Change er bygget op omkring.  

Unge bruger egne hårde erfaringer til at hjælpe andre

Bag forløbet står seks unge fra Kenya, som trods en hård opvækst i dag kæmper for bedre vilkår for andre, udsatte unge som rådgivere for SOS Børnebyerne. Fordi de unge selv har været med til at skabe forløbet, de selv besluttet, hvordan deres historie skal fortælles til danske unge. På den måde ejer de deres egen historie. Deres håb er at give danske unge indblik i deres liv og lyst til at stå sammen om globale udfordringer.  

Prøv de unges idéer på Ungdommens Folkemøde

SOS Børnebyerne tager undervisningsforløbet med på Ungdommens Folkemøde den 4.-5. september i Valbyparken, hvor op mod 30.000 unge mødes i demokratiets tegn. Hos SOS Børnebyerne i MakerZone kan folkemødets deltagere bygge en hydroponisk plantekasse og høre om, hvordan unge i Kenya dyrker grøntsager i vejr, som klimaforandringer har gjort uforudsigeligt 

I aktiviteten ”Mit smukke jeg” kan de unge udfylde silhuetter med ord og tegninger, som giver dem styrke og selvtillid. Øvelsen bliver brugt i et af SOS Børnebyernes projekter i Kenya, hvor unge mentorer afholder gruppemøder for andre unge for at styrke deres selvværd og mentale sundhed.   

Fakta

Youth Unite for Global Change

  • Forløbet skal give elever i 9.-10. klasse indsigt i andre unges og egne livsvilkår og vække globalt engagement og handlelyst. 
  • Bag forløbet står elever fra Askov Efterskole og ungerådgivere fra SOS Børnebyernes projekt “Leave No Youth Behind” 
Samira er 22 år og arbejder med skønhedsbehandlinger. Hun er også iværksætter og har sin egen onlinebutik, der sælger kjoler, hijabs og sko. Hun er ungerådgiver i SOS Børnebyerne og er med i landbrugsgruppen for udsatte unge og med i filmen om klimaforandringer. Samira er opvokset i SOS Børnebyerne og hos sin tante. Hun følte sig ofte udenfor, fordi hun ikke havde sine biologiske forældre ligesom tantens børn. I dag har hun arbejdet med sine følelser og føler sig stærk. Brian Sammy er 25 år og mentor for unge. Han har været ungerådgiver i SOS Børnebyernes projekt "Leave No Youth Behind" siden 2021. Han er vokset op hos sin bedstemor, blev som 16-årig anbragt, og måtte som18-årig klare sig selv. I dag er han forperson for sin egen organisation "Community at Peace Youth Group", der arbejder for at styrke unge og skabe fred i lokalområdet.