Nogle udfordringer binder alle verdens unge sammen, uanset hvilket land de bor i. Over hele verden rammes unge af mentale udfordringer og klimaforandringer, men samtidig ser vi unge gå sammen i nye fællesskaber for at løse globale udfordringer.
Netop klimaforandringer og udfordringer med mental sundhed har unge fra Mombasa og Nairobi i Kenya og unge fra Askov Efterskole valgt at sætte fokus på i et nyt undervisningsforløb til udskolingen. På tværs af kontinenterne har de unge skabt to film om klimaforandringer og mental sundhed, som undervisningsforløbet Youth Unite for Global Change er bygget op omkring.
Bag forløbet står seks unge fra Kenya, som trods en hård opvækst i dag kæmper for bedre vilkår for andre, udsatte unge som rådgivere for SOS Børnebyerne. Fordi de unge selv har været med til at skabe forløbet, de selv besluttet, hvordan deres historie skal fortælles til danske unge. På den måde ejer de deres egen historie. Deres håb er at give danske unge indblik i deres liv og lyst til at stå sammen om globale udfordringer.
SOS Børnebyerne tager undervisningsforløbet med på Ungdommens Folkemøde den 4.-5. september i Valbyparken, hvor op mod 30.000 unge mødes i demokratiets tegn. Hos SOS Børnebyerne i MakerZone kan folkemødets deltagere bygge en hydroponisk plantekasse og høre om, hvordan unge i Kenya dyrker grøntsager i vejr, som klimaforandringer har gjort uforudsigeligt.
I aktiviteten ”Mit smukke jeg” kan de unge udfylde silhuetter med ord og tegninger, som giver dem styrke og selvtillid. Øvelsen bliver brugt i et af SOS Børnebyernes projekter i Kenya, hvor unge mentorer afholder gruppemøder for andre unge for at styrke deres selvværd og mentale sundhed.