Læs mere om, hvordan vi arbejder med fysisk sundhed
Ofte stillede spørgsmål
En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.
SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.
Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende. Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og får muligheden for at videreuddanne sig.
SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.
SOS Børnebyerne arbejder i mere end 130 lande over hele verden. Se SOS Børnebyernes lokationer i hele verden
SOS Børnebyerne Danmark arbejder særligt tæt med en række udvalgte lande. Læs mere om vores fokuslande
Du kan støtte SOS Børnebyerne på flere måder:*
- Bliv SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast beløb hver måned og hjælper et specifikt barn eller en SOS-børneby. Bliv SOS-fadder her*
- Støt med et fast beløb hver måned. Du hjælper de mest udsatte børn og deres familier, der hvor behovet er størst. Støt med et fast bidrag her*
Du kan altid støtte her og nu med et enkelt bidrag:
- SMS SOS150 til 1220 og støt med 150 kr.
- Støt med et valgfrit beløb via MobilePay på 61988
- Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.: 8032440
Læs mere om, hvordan du kan støtte udsatte og forældreløse børn.
*Du skal være over 18 år, når du støtter SOS Børnebyerne