Tid: 45 min. Personer: 8
Det skal du bruge:
250 g filodej
900 g hakket kød af okse eller lam
4 store løg i tern
1 spsk. stødt korianderfrø
1 tsk. karry
Salt
Olie til at friturestege i
Sådan gør du:
1. Bland karry og kød og lad det stå i køleskabet i en time.
2. Brun kødet sammen med løg, koriander og salt. Lad det køle af.
3. Tag et ark filodej, skær det til et rektankel. Placer fyldet, og fold til en trekant.
4. Varm olien godt op, og steg din somasa, til de er gyldne.
Tip: Server samosas med raita til, som er lavet af creme fraiche, frisk, og hakket mynte, salt, peber, 1 fed hvidløg, 1 tsk sukker og 1 spsk. limejuice.
Varighed ca. 60 min.
Det skal du bruge
3-4 kyllingebrystfileter skåret i tern
Olie til stegning
2 løg
250 gram cherrytomater
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. revet hvidløg
2 spsk. frisk koriander
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. chilipulver
Salt og peber
Tilbehør: Basmatiris
Sådan gør du:
1. Steg kyllingen sammen med 1 tsk. garam masala, salt og olie. Sæt det til side.
2. Varm olie i en wok eller gryde, og steg løgene gyldne. Tilsæt hvidløg og ingefær.
3. Blend tomaterne, hæld puréen i wokken, og lad det simre i 5 min.
4. Tilsæt 1 tsk. garam masala, gurkemeje og chili. Rør godt, og lad sovsen koge videre i 15 min.
5. Kog risene.
6. Tilsæt kyllingen, og kog retten op lige inden serveringen.
7. Smag til med salt og peber, og pynt med korianderblade.