Om fadderskaber
Et fadderskab er en mulighed for at give forældreløse og udsatte børn hjælp til et bedre liv og en tryg barndom i en SOS-børneby.
Her får børnene en SOS-mor, en familie og et trygt hjem. Din fadderstøtte sikrer også børnene skolegang og adgang til uddannelse – og dermed bedre fremtidsmuligheder.
Du kan enten blive fadder for et barn eller en SOS-børneby.
Gennem to årlige rapporter følger du som SOS-fadder for et barn dette barn gennem sin opvækst i børnebyen. Som SOS-fadder for en børneby følger du i rapporterne livet og udviklingen i børnebyen. Læs mere her.
Fadderskaber er en langsigtet måde at støtte på, og som fadder hjælper du både børn i børnebyerne og i lokalsamfundet. Alle de børn, der bor i en børneby, kommer i skole og får mulighed for at videreuddanne sig.
I lokalsamfundet støtter vi udsatte familier i at forbedre deres levevilkår og få et indkomstgrundlag, og vi støtter forældrene i at tage sig af deres børn.
Du giver børn et trygt sted at vokse op med omsorg og muligheder, som børnene ellers ikke ville have haft.
Her kan du læse mere om, hvordan din fadderstøtte gør en forskel
Når du har tilmeldt dig som SOS-fadder, går vi straks i gang med at matche dig med dit fadderbarn eller SOS-børneby.
Det tager typisk 1-2 dage. Så snart, du har fået tildelt et fadderbarn eller en børneby, sender vi dig en e-mail med lidt information om barnet, børnebyen samt hvor i verden, du er blevet fadder.
Som SOS-fadder modtager du en velkomstmappe cirka 10 dage efter, at vi har modtaget din tilmelding som SOS-fadder.
Du modtager også to årlige rapporter (sommer og vinter), hvor du kan følge med i, hvordan det går med dit fadderbarn eller din SOS-børneby.
Derudover sender vi dig bladet SOS Børneliv fire gange om året, og har vi din e-mail adresse, vil du løbende modtage informationer fra os via e-mail.
I vores magasin SOS Børneliv og e-mails kan du læse om SOS Børnebyernes arbejde, udvikling og meget mere. Læs mere om, hvad du kan forvente at modtage her.
Maksimalt 10 procent af din støtte går til administration. 90 procent går til arbejdet for børn i SOS-børnebyer og SOS-projekter, hvor størstedelen går direkte til ”din” SOS-børneby – ”dit” SOS barn.
Dit bidrag er også med til at støtte SOS Børnebyernes forebyggende arbejde til udsatte børn i lokalområderne. På den måde er du som SOS-fadder samtidig med til at bekæmpe fattigdom og forbedre forholdene for udsatte børn og deres familier i SOS-børnebyernes lokalområder.
Din støtte er med til at sikre, at så mange børn som muligt får den nødvendige hjælp til at få en tryg barndom og fremtid. Du kan læse mere om, hvad din støtte går til her
Når et barn flytter ind i en SOS-børneby, skal der være styr på de helt basale ting: Barnet skal have tag over hovedet, tøj på kroppen, mad i maven, medicin, skolegang og omsorg fra en SOS-mor.
Udgifterne til et barns opvækst i en børneby kan ikke dækkes af et enkelt månedligt fadderbidrag. Antallet af faddere varierer fra barn til barn, men et barn kan have op til 20 faddere fra lande rundt om i verden. I dag har hvert barn i gennemsnit knap 8 faddere.
Du kan læse mere her.
Når du tilmelder dig som SOS-fadder, kan du ønske verdensdel eller land for dit fadderskab. Hvis det skulle ske, at vi ikke kan opfylde dine ønsker, vil vi kontakte dig inden, vi tildeler dig et fadderskab.
Som børneorganisation kæmper SOS Børnebyerne for børns rettigheder. Det gælder også børns ret til privatlivets fred, og derfor kan vi ikke offentliggøre en liste over specifikke børn, der mangler en fadder.
Et SOS-fadderskab har ingen bindingsperiode, og du kan til enhver tid opsige dit fadderskab.
Derfor har børnene i SOS-børnebyerne flere faddere, så deres fremtid i børnebyen er sikret.
SOS Børnebyerne hjælper børnene, indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt.
Derfor stopper fadderskabet ikke automatisk, når barnet fylder 18 år, men fortsætter om nødvendigt, mens barnet tager en uddannelse eller på anden måde forbereder sig på voksenlivet – dog maks. til barnet er fyldt 23 år.
Når dit fadderbarn er parat til at klare sig selv eller flytter hjem til familie eller slægtninge, får du besked fra SOS Børnebyerne.
På det tidspunkt tilbyder vi dig et nyt fadderskab. Det er helt din egen beslutning, om du vil være fadder for et nyt barn, eller om du vil stoppe som fadder.
Støtter du en børneby, fortsætter fadderskabet, til du ikke længere har lyst eller mulighed for at støtte. Du kan læse mere her
SOS Børnebyerne hjælper børnene, indtil de kan klare sig selv økonomisk og socialt. Derfor stopper fadderskabet ikke automatisk, når barnet fylder 18 år, men fortsætter om nødvendigt, mens barnet tager en uddannelse eller på en anden måde forbereder sig på voksenlivet – dog højst til barnet er fyldt 23 år. Når dit fadderbarn er parat til at klare sig selv eller flytter hjem til familie eller slægtninge, får du besked fra SOS Børnebyerne. På det tidspunkt tilbyder vi dig et nyt fadderskab. Det er helt din egen beslutning, om du vil være fadder for et nyt barn, eller om du vil stoppe som fadder.
Støtter du en børneby, fortsætter fadderskabet, til du ikke længere har lyst eller mulighed for at støtte. Du kan læse mere her
Vi håber selvfølgelig, at du har lyst til at være fadder hos os i lang tid. Ønsker du alligevel ikke længere at være fadder, så kontakt os på tlf. 33 73 02 33 eller send en mail til info@sosbornebyerne.dk.
Vi hjælper børn dér, hvor behovet er størst, uanset nationalitet, kultur og religion.
Børnene opdrages normalt med den religion, deres biologiske forældre havde, eller som er mest almindelig i det samfund, hvor børnebyen ligger. En SOS-børneby kan sagtens have flere religioner repræsenteret. Børnene tvinges ikke til religiøse handlinger, og de beslutter selv i samråd med deres SOS-mor, om de ønsker at deltage.
I mange lande er religion en integreret del af hverdagen, og hvis SOS-børnene vokser op helt uden religion, vil de stå udenfor deres samfund og være anderledes end de kammerater, de går i skole med.
Målet er, at børnene skal være stolte af deres egen baggrund, men også være åbne for det, som er anderledes. Blandt andet derfor vil du aldrig finde nogen former for fundamentalisme i SOS-børnebyerne.
FNs Børnekonvention er udgangspunktet for SOS Børnebyernes arbejde. Børnekonventionen fastslår, at alle børn har ret til frit at bestemme og praktisere deres tro.
Relationen til dit fadderskab
Et væsentligt element af at være SOS-fadder er at kunne læse om, hvordan din SOS-børneby udvikler sig og følge livets gang i og omkring børnebyen. Tilbagemeldingerne fra børnebyen er blot en lille del af det, som du modtager fra SOS Børnebyerne. Her er et overblik over, hvad du kan glæde dig til at modtage som SOS-fadder:
- En faddermappe med et billede og informationer om børnebyen og landets historie og udfordringer.
- To årlige rapporter om de seneste begivenheder og et nyt billede af livet i børnebyen.
- Fire årlige udgivelser af vores magasin SOS Børneliv, hvor du kan du læse om SOS-projekter verden over.
- Det er vigtigt for os, at du altid ved, hvad der sker i relation til din SOS-børneby eller fadderskab. Du vil derfor modtage direkte besked pr. e-mail, hvis der skulle være nogle særlige hændelser.
- Se billeder og videoer fra dit fadderskab og livet i børnebyen
- Se dine fadderrapporter, som du får to gange om året
- Se fine historier fra det land, hvor du har dit fadderskab
- Se og rette dine kontaktinformationer
Du må gerne vise billeder og fortælle om dit fadderbarn eller SOS børneby til din familie, venner og kollegaer. Det er dog vigtigt, at du som fadder ikke offentliggør personlige oplysninger om barnet, eller hvor din børneby ligger.
Du må altså ikke gøre det muligt offentligt at identificere barnet eller børnebyen ved at lægge fotos og hvis du har en fadderbarn, barnets personlige oplysninger som navn, alder og børneby på fx Facebook, en hjemmeside eller lignende.
Læs mere om, hvordan vi sammen beskytter børnene
Som SOS-fadder kan du sagtens skrive til dit fadderbarn eller din SOS-børneby. Det er på ingen måde et krav at skrive til dit fadderbarn eller by, ligesom det ikke er et krav, at de skriver tilbage til dig.
Læs mere og få gode tips til, hvad du kan skrive om
Vi kan sagtens forstå, at idéen om at besøge en børneby kan melde sig – ikke mindst, når man er meget engageret i sit fadderskab og i børnenes trivsel. Det er selvsagt et engagement, vi respekterer og værdsætter meget. Imidlertid fraråder vi, at man som fadder besøger børnebyerne. Det skyldes hensynet til børn og omsorgspersoners privatliv og ønsket om mest mulig ro i børnenes hverdag.
SOS Børnebyernes vigtigste arbejde er at passe på børnene. Det betyder, at vi værner om deres privatliv og sørger for, at deres hverdag er så stabil som muligt.
Vi fraråder derfor altid, at du får dit fadderbarn på besøg i Danmark. Det vil sjældent være for barnets bedste, selvom du som fadder gør det i den bedste mening og ud fra et engagement, som vi sætter stor pris på.
Som fadder modtager du to årlige rapporter fra SOS-børnebyen. Sommerrapporten kommer i perioden juni-august, og vinterrapporten kommer i perioden november-januar. Har du ikke modtaget din sommerrapport senest 1. september eller din vinterrapport senest 1. februar, håber vi, at du vil kontakte os, så vi kan sørge for, at du får eftersendt rapporten. Har du sendt et brev til dit fadderbarn og venter på svar, skal vi gøre opmærksom på, at det ikke er et krav, at barnet skriver til sin fadder, ligesom det ikke er et krav, at du skriver til dit fadderbarn.
Mit SOS er dit personlige digitale univers hos SOS Børnebyerne. Her kan du altid se dine fadderrapport digitalt. Har du ikke adgang til Mit SOS endnu, så send en mail til info@sosbornebyerne.dk, så sørger vi for at oprette dig på Mit SOS.
Mange SOS-faddere ønsker at sende pakker til deres fadderbarn eller SOS-børneby, men det er desværre ikke en god idé. De fleste SOS-børnebyer ligger i lande, hvor den lokale postservice fungerer dårligt.
Mange pakker forsvinder, og SOS Børnebyerne må betale toldafgifter, som ofte overskrider pakkens værdi.
Send meget hellere små ting, der kan være i en almindelig kuvert: Klistermærker, hårspænder, malebøger, farveblyanter, osv. Vedlæg dog aldrig penge eller checks. Du kan læse mere her.
Hvis du indbetaler bidrag til en opsparing, går pengene ubeskåret til barnet eller SOS-børnebyen. Giver du for eksempel 100 kroner, modtager barnet eller børnebyen altså 100 kroner.
Opsparingen til dit fadderbarn bliver sat ind på en konto og bliver først udbetalt til barnet, når barnet forlader SOS-børnebyen.
Opsparingen til din SOS-børneby kommer alle børn i byen til gode, og går for eksempel til vedligeholdelse af familiehuse, en ny legeplads eller fælles aktiviteter for børnene. Du kan læse mere om opsparing her.
Hvis et barn forlader SOS-børnebyen, før han eller hun er voksen, indgår SOS Børnebyerne i dialog med den nye værge om, hvad barnets opsparing skal bruges til.
Pengene udbetales kun, hvis SOS Børnebyerne er sikker på, at de vil komme barnet til gode, alternativt udbetales de først senere eller i rater til eksempelvis uddannelsesudgifter.
Sådan indbetaler du dit bidrag
Hvis du er fadder og skal indbetale dit fadderskabs-bidrag kan du:
• Benytte giro 951-5100 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 9515100 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
Hvis du vil tilmelde din betaling til Betalingsservice, skal du:
• Opgive vores PBS-nr.: 03602559
• Opgive vores debitorgruppe: 00001
• Opgive dit sos-nummer
• Du kan også ringe eller maile til os og oplyse dit CPR-nr., reg.nr. og kontonr., så tilmelder vi dig automatisk
• Du har også mulighed for at tilmelde dig på hjemmesiden
Hvis du vil give generel støtte til SOS-Børnebyernes arbejde, kan du:
• Benytte giro 803-2440 (husk at skriv indbetaler/sos-nr. på)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 8032440 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Du kan også give et bidrag via hjemmesiden
Hvis du vil give støtte til et specifikt land eller projekt, skal du skrive dette på i feltet bemærkninger.
Hvis du som SOS-fadder ønsker at indbetale en pengegave til dit fadderbarn, skal du:
• Benytte giro 253 0996 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Benytte netbank reg.nr. 4183 kontonr. 253 0996 (husk at skrive indbetaler på/sos-nr.)
• Du kan også støtte dit fadderbarn med en pengegave – ring på 33 73 02 33 for mere information.
Pengegaven bliver sat ind på en børneopsparing, som barnet får adgang til, når han eller hun flytter fra børnebyen.
Indbetaling af bidrag fra skoler
• Har din klasse samlet ind til SOS Børnebyerne, så kan du se, hvordan I let indbetaler pengene her.
Ja, det kan du. Det er muligt for dig at få skattefradrag for bidrag til velgørende organisationer.
Du får fradrag for det samlede bidrag, du har doneret til SOS Børnebyerne på op til 19.000 kroner i 2025 (i 2024 var beløbet 18.300)
SOS Børnebyerne indberetter fradragsberettigede bidrag til SKAT. Derfor beder vi dig oplyse dit CPR-nummer.
Du kan få flere oplysninger på www.skat.dk
Bemærk: Donationer givet via SMS eller MobilePay registreres som anonyme indbetalinger. Benytter du SMS eller Mobilepay modtager vi donationen, men vi får desværre ikke oplyst, hvem indbetaleren bag donationen er. Derfor kan vi ikke automatisk indberette donationerne til Skat. Ønsker du fradrag for disse anonyme donationer, skal du derfor indsende dokumentation for betalingerne til SOS Børnebyerne.
Varer købt i webshoppen er ikke fradragsberettiget, da der er tale om et køb og ikke en donation.
Om SOS Børnebyerne
SOS Børnebyernes vigtigste opgave er at give udsatte og forældreløse børn en tryg og kærlig opvækst. Vi har nultolerance over for en hver form for misbrug og overgreb, og vi har helt klare retningslinjer for beskyttelse af børn og unge i vores varetægt. Hos SOS Børnebyerne ligger barnets bedste altid til grund for alt, hvad vi gør, og børnene skal vokse op i trygge og kærlige rammer. Læs mere om hvordan vi passer på børnene
SOS Børnebyerne arbejder i mere end 130 lande over hele verden.
Klik her og se SOS Børnebyernes lokationer i hele verden
SOS Børnebyerne Danmark arbejder særligt tæt med en række udvalgte lande. Læs mere her.
Afrikas Horn er en samling af lande i den østlige del af Afrika. Den værste tørke i 39 år har medvirket til en fatal sultkatastrofe, der også er et resultat af blandt andet krigen i Ukraine og de medfølgende forhøjede fødevarepriser. Tørke i Afrika går udover børnene, hvoraf mange sulter, og endnu flere kommer til det, hvis ikke landene på Afrikas Horn får den nødvendige hjælp.
SOS Børnebyerne har børnebyer og arbejder i 4 lande på Afrikas Horn:
– Etiopien
– Kenya
– Somaliland
– Somalia
Hjælp børn i Afrika truet af sult og tørke. Bliv SOS-fadder i dag – klik her
Alle SOS-børn får grundlæggende skolegang med individuel, faglig opfølgning. Gennem skolegang og videreuddannelse bliver de som voksne i stand til at forsørge sig selv og bidrage med viden og engagement i deres lokalmiljø.
Langt størstedelen af alle SOS-børn opnår, hvad der svarer til en 9. eller 10. klasses eksamen eller en praktisk uddannelse i et håndværk. En tredjedel får en videregående uddannelse som for eksempel en universitetsuddannelse.
Læs mere om, hvordan SOS Børnebyerne hjælper børn og unge med skole og uddannelse
Nej, det kan man ikke. I en SOS-børneby får børnene et nyt hjem, en SOS-mor og en ny familie, og de fleste bevarer kontakten til SOS-børnebyen som voksne.
SOS-moderen fungerer på mange måder som barnets biologiske mor. Hun sørger for, at det enkelte barn får en god opvækst, og hun giver barnet kærlighed, respekt, tryghed, opmuntring og omsorg. Hver eneste dag. SOS-børnebyen består af en række SOS-familier, som har hver deres SOS-mor. Ligesom som helt almindelige familier fungerer de selvstændigt og i samspil med naboer og lokalmiljø. Mødrene i en børneby får professionel støtte af børnebyens øvrige fagpersonale og af SOS-tanter, der er SOS-mødre under uddannelse. SOS-mødre uddannes løbende til at kunne hjælpe og støtte de ofte traumatiserede børn bedst muligt.
Nej, SOS Børnebyerne arbejder også med at forebygge, at børn bliver forældreløse. Hvis børn lever i en udsat familie hos for eksempel en enlig forælder, en bedstemor eller tante, hvor der er fare for, at familien bryder sammen, kan vi træde til og hjælpe med at styrke familiens vilkår, så de voksne kan løfte både sig selv og deres forældreansvar.
Vi prøver altid først at støtte familien eller hjælpe slægtninge med at tage vare på børnene. Hvis det ikke er muligt eller barnet ikke har nogen til at passe på sig, kan det få en tryg og kærlig opvækst i en SOS-familie.
For børn, der har brug for et kortvarigt opholdssted, driver vi også midlertidige hjem, hvor børnene kan få et trygt sted at være, indtil det lykkes at finde et permanent hjem til dem. SOS Børnebyerne støtter også plejefamilier, så landenes egen hjælp til udsatte børn bliver bedre og hjælpen mere bæredygtig.
En SOS-børneby består af 10-15 familier, der har hvert sit hjem. En familie består af en SOS-mor og op til 10 børn. Familien og barndomshjemmet danner rammen om barnets hverdag og opvækst.
SOS-moderen står for den daglige omsorg og har ansvaret for familiens husholdning og økonomi. Hvis flere børn kommer fra samme biologiske familie, bor de også sammen i SOS-familien.
Børnene lærer at tage ansvar og passe på hinanden som søskende. Alle SOS-børn får også grundlæggende skolegang og får muligheden for at videreuddanne sig.
SOS-børnene får med alderen gradvist mere ansvar for at kunne udvikle sig til uafhængige voksne. Som 14-15-årige flytter de fleste børn over i SOS-ungdomshuse, hvor de lærer at klare sig selv. Det sker typisk i forbindelse med, at de unge begynder på en uddannelse.
SOS Børnebyerne er en af verdens største private humanitære børneorganisationer og arbejder i mere end 130 lande. Siden 1949 har SOS Børnebyerne arbejdet på at sikre forældreløse og udsatte børn et kærligt hjem og en tryg opvækst i en familie og en SOS-børneby. SOS Børnebyerne arbejder også forebyggende med at styrke og støtte udsatte familier.
Uafhængigt af politiske og religiøse interesser arbejder SOS Børnebyerne også for at få verdens ledere og lande til at respektere børns rettigheder. Det sker ved at tale forældreløse og udsatte børns sag over for regeringer, myndigheder og andre magthavere både nationalt og internationalt.
Her kan du se SOS Børnebyernes vedtægter, årsrapporter og magasiner
Sådan bruger vi pengene
SOS Børnebyernes formål er at give så mange udsatte børn som muligt en tryg barndom med en familie, et kærligt hjem og en uddannelse.
SOS Børnebyerne havde i 2023 en administrationsprocent på 4,2%.
Læse mere om, hvor pengene kommer fra, og hvordan vi bruger dem
Mange faddere og bidragsydere er glade for at modtage vores magasin SOS Børneliv og andet informationsmateriale om SOS Børnebyerne med posten frem for at modtage det på e-mail. Det gør det blandt andet nemmere for hele familien at læse SOS Børneliv. Faddere og andre bidragsydere kan dermed også nemt dele deres eksemplar af SOS Børneliv med venner og bekendte. Når du som fadder eller bidragsyder modtager informationsmateriale, er der desuden ofte vedlagt et girokort, så du nemt har mulighed for at støtte SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn yderligere.
Fadderrapporter
Er du fadder får du to gange om året tilsendt en fadderrapport, hvor du kan følge dit fadderskab. Det er de enkelte SOS-børnebyer og landekontorer, som skriver og sender fadderrapporten. Udfordringer med dårlige internetforbindelser, strømafbrydelser og andre tekniske problemer gør det i nogle tilfælde nemmere at sende fadderrapporten med posten.
Du kan altid se dine fadderrapporter digitalt på Mit SOS, som er dit personlige univers hos SOS Børnebyerne. Har du ikke allerede adgang til Mit SOS, så skriv en mail til os på info@sosbornebyerne.dk, så kan vi hjælpe dig med at få adgang til Mit SOS.
SOS Børnebyerne har fokus på at holde vores udgifter nede, og vi har som målsætning, at højst 10 procent af de samlede indtægter må bruges på administration. Administrationsprocenten var i 2023 på 4,2 procent.
Administration er nødvendig for at sikre, at pengene når frem, og at SOS Børnebyerne bruger pengene som aftalt med faddere og bidragydere. Administration dækker over udgifter til kontoret, lønninger samt f.eks. IT.
SOS Børnebyerne bruger desuden penge på at samle penge ind. Når vi bruger penge på indsamling, har vi en målsætning om at få mindst fem kroner ind, hver gang vi bruger en krone.
Når du er fadder, sender vi pengene direkte til børnebyerne flere gange om året. Kun 10 pct. af fadderskabsbidraget går til administration; 90 pct. af dit fadderbidrag går til projekterne. Det tal er fast, uanset hvordan det samlede årsregnskab, der offentliggøres det efterfølgende år, ser ud.
Vigtigt dansk bidrag
Danmarks bidrag er af stigende betydning for det internationale arbejde. Presset på SOS Børnebyernes projekter skærpes på grund af stigende fødevarepriser.
Desuden har SOS Børnebyerne en international strategi om at hjælpe flere børn gennem en forebyggende indsats og udvikle modtagerlandenes egen kapacitet til at tage sig af børnenes behov.
Vi følger pengene
Uanset om du støtter et barn, en SOS-børneby eller et projekt, er der mulighed for at følge, hvordan pengene gør gavn. SOS Børnebyerne kontrollerer både lokalt og internationalt, at pengene når frem. Alle nationale SOS-organisationer er underlagt fælles politikker, som fastslår nul-tolerance over for korruption.
Både internationalt og i Danmark gennemgår autoriserede revisorer SOS Børnebyernes regnskaber.
Når man giver penge til velgørenhed, vil man naturligvis gerne have, at så stor en del af bidraget som muligt når ud til formålet. Derfor er det vigtigt med fastansatte medarbejdere, der kan sikre, at pengene når frem, og at SOS Børnebyerne bruger sine midler så effektivt som muligt.
SOS Børnebyerne skal ikke være og er ikke lønførende. Vi betaler en rimelig løn til vores ansatte, men konkurrerer ikke med private virksomheder på lønnen.
Hvad får SOS Børnebyernes medarbejdere i løn?
Ansatte hos SOS Børnebyerne er omfattet af en overenskomst med AC-organisationerne og HK Service København. Det betyder, at lønninger i SOS Børnebyerne ligger på niveau med statens lønsatser. Vi offentliggør ikke løn for enkelte medarbejdere, da vi mener, at det er private oplysninger.
Hvad får SOS Børnebyernes direktør i løn?
Undtagelsesvis oplyser vi om lønnen til SOS Børnebyernes direktør Mads Klæstrup Kristensen. Mads Klæstrup Kristensen får 93.572 kroner i løn om måneden plus 17 procent i pension.
Hvorfor bruger I ikke bare frivillige?
SOS Børnebyerne har heldigvis mange frivillige. Rundt regnet har SOS Børnebyerne lidt over 20 frivillige for hver medarbejder, der modtager løn.
Er du blevet kontaktet?
Vi ringer til dig, fordi det er afgørende for vores arbejde at få støtte fra private. SOS Børnebyerne modtager kun få penge fra det offentlige, og børnene i SOS-børnebyerne og tilhørende projekter er afhængige af den hjælp du og andre danskerne giver.
Hvis vi har særlige spørgsmål eller informationer til dig vedrørende dit fadderskab eller dine bidrag, kontakter vi dig direkte fra vores kontor i København.
Du kan også blive ringet op af vores faste samarbejdspartnere. De ringer også udenfor normal arbejdstid og vil ringe fra telefonnr.:
82137545, 32223813, 45429065, 56394199, 32223866, 56394205, 86956144, 33730233, 61800885, 86 95 61 44.
Når du bliver ringet op, kan det ske, at vi beder om dine bankoplysninger og dit personnummer for at tilmelde dig til Betalingsservice, hvis vi ikke allerede har dem. Det er normal praksis og vi behandler selvfølgelig dine oplysninger fortroligt.
Du kan læse mere om vores Persondatapolitik her.
Hvis du er blevet ringet op og i den forbindelse har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores os på:
Telefon: 33 73 02 33
Mail: info@sosbornebyerne.dk
Når du tilmelder dig som fadder, bidragyder eller lignende, afgiver du en række personoplysninger til SOS Børnebyerne, herunder dit navn, adresse, personnummer, telefonnummer, postnummer, e-mail, køn og alder.
SOS Børnebyerne registrerer og behandler oplysningerne om dig til brug for administrationen af dit tilhørsforhold til os. Behandlingen sker altid i overensstemmelse med god databehandlingsskik og gældende lovgivning.
Du har altid mulighed for at få indsigt i de oplysninger, vi har registreret om dig. Du kan gøre indsigelse mod enhver registrering i henhold til reglerne i persondataloven.
Indsamlede oplysninger vil blive slettet eller anonymiseret, når det ikke længere er nødvendigt for SOS Børnebyerne at være i besiddelse af oplysningerne.
SOS Børnebyerne videregiver ikke dine personoplysninger uden først at have fået dit samtykke.
Se vores Persondatapolitik her
Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med disse retningslinjer, er du velkommen til at kontakte SOS Børnebyerne Amerikavej 15 C, 2. sal 1756 København V – tlf: 33 73 02 33 eller på info@sosbornebyerne.dk