Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Stor opbakning fra danskerne til verdens udsatte børn

Danskernes støtte til forældreløse og udsatte børn er historisk stor, hvis man kigger på SOS Børnebyernes årsrapport, der udkommer i dag. I 2017 gav faddere og faste bidragsydere seks millioner kroner mere til arbejdet for verdens sårbare børn.

Årsrapport 2017: Godt 126 millioner kom fra faddere og faste bidragsydere i 2017. Her går to børn aftentur i børnebyen i Luang Prabang, Laos. Foto: Lars Just
Årsrapport 2017: Godt 126 millioner kom fra faddere og faste bidragsydere i 2017. Her går to børn aftentur i børnebyen i Luang Prabang, Laos. Foto: Lars Just

Igen i år lykkedes det SOS Børnebyerne at sikre et flot resultat, der kommer børn i hele verden til gode. Det kan man se i organisationens årsrapport for 2017, der offentliggøres i dag. For femte år i træk er der vækst på organisationens bundlinje, og det skyldes især en helt usædvanlig trofast støtte fra faddere og faste bidragsydere.

Det er i høj grad privatpersoner, der donerer til SOS Børnebyerne. I 2017 kom 83 procent af organisationens indtægter fra faddere, faste bidragsydere, arv og enkelte donationer.

Download SOS Børnebyernes årsrapport for 2017

Den både faste og stigende støtte fra virksomheder og fonde er også med til at hjælpe flere børn, og 700 flere virksomheder har støttet SOS Børnebyerne end for bare fem år siden.

Det glæder Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne:

”Først og fremmest er jeg enormt glad for, at vi har så stor opbakning til det vigtige arbejde for at sikre en kærlig familie, en tryg barndom og en bedre fremtid for børnene. Og så glæder det mig, at danskerne stadig har overskud til at hjælpe ude i verden. Det er deres bidrag, der gør SOS Børnebyernes hjælp mulig,” ,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

 

Hjælpen virker

Netop på grund af loyaliteten blandt faddere og faste støtter, kan SOS Børnebyerne forpligte sig til det langsigtede arbejde, som det er at sikre en tryg opvækst for udsatte og forældreløse børn. Og hjælpen virker. 84 procent af de børn, der vokser op i en børneby med en SOS-mor, SOS-søskende og skolegang, klarer sig godt og trives, når de flyver fra reden som voksne.

I årtier har arbejdet været koncentreret om SOS-børnebyerne, men de senere år har SOS Børnebyerne øget indsatsen med forebyggende arbejde i det omkringliggende samfund. Over hele verden hjælper organisationen udsatte familier med at stå på egne ben, blandt andet med hjælp til at åbne små forretninger, mens der bliver sørget for, at børnene kommer i skole.

79 procent de familier, som har fået et lille lån til en virksomhed, et skolelegat til deres børn eller erhvervstræning af SOS Børnebyerne, klarer sig godt, når støtten ophører. Ud fra et samfundsperspektiv er indsatsen så gavnlig, at for hver 7,5 kroner, SOS Børnebyerne investerer, går lidt over 100 kroner tilbage til samfundet. Det dokumenterer det internationale konsulenthus Boston Consulting Group i en undersøgelse, der blev udgivet i 2017.

Læs mere om SOS Børnebyernes økonomi og resultater

 

Flere tal fra SOS Børnebyernes årsrapport for 2017

  • 95 procent af indtægterne kommer fra private bidragsydere eller virksomheder, de resterende fem procent kommer fra offentlige midler
  • Indtægter fra faddere og faste bidragsydere steg fra 120,8 millioner kroner i 2016 til 126,6 millioner kroner i 2017
  • SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande og hjælper på verdensplan cirka 1,6 millioner mennesker
  • SOS Børnebyerne driver både børnebyer, skoler, børnehaver og uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende ved at støtte udsatte og sårbare familier.