›
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Sådan kan du støtte Sådan hjælper vi For faddere Mit SOS Bliv fadder
Logo for SOS BørnebyerneLogo for SOS Børnebyerne
  • Sådan kan du støtte
  • Sådan hjælper vi
  • For faddere
  • Mit SOS
  •  
    Bliv fadder 0
    Bliv fadder

    "*" indikerer påkrævede felter

    Vores arbejde kunne ikke lade sig gøre uden dig

    Tusind tak, fordi du vil hjælpe udsatte børn

    Dette felt er skjult, når du får vist formularen
    Jeg ønsker at være SOS-fadder for:*
    ?
    Som fadder for en børneby hjælper du alle de forældreløse og udsatte børn, som bor i børnebyen. Du hjælper børnene, så de kan vokse op i et trygt og kærligt hjem, komme i skole og få en uddannelse, så de kan klare sig godt som voksne.

    Som fadder for et barn hjælper du et specifikt barn i børnebyen. Din hjælp betyder, at barnet kan vokse op i et kærligt hjem, komme i skole og få en uddannelse, så det kan klare sig godt som voksen.
    Dette felt er skjult, når du får vist formularen
    Hvor vil du gerne støtte?
    Hvor vil du gerne støtte?
    Få en fin skytsengel i velkomstgave*
    Læs mere om skytsenglen her

    Skytsenglen er en uro i papir og er designet af Ole Flensted & Mie Lerche. Den har en værdi af 79 kr.

    Dette felt er skjult, når du får vist formularen
    Din information*

    Du betaler automatisk via Betalingsservice én gang om måneden. Vi sørger for, at du bliver tilmeldt og har derfor brug for dit CPR-nummer og dine kontooplysninger til dette. Vi indberetter automatisk dit bidrag til SKAT, så du får skattefradrag for din støtte. Alle oplysninger sendes via en sikker forbindelse. Læs vores privatlivspolitik her

    X

    Hjælp uskyldige børn fanget i en brutal krig

    Bliv SOS-fadder i Gaza eller Ukraine og hjælp krigsramte børn 💔
    Ca. 6,5 kr. /dag
    efter skattefradrag
    Fortsæt
    Det koster 265 kr. pr. måned før skat at støtte krigsramte børn i Gaza eller Ukraine gennem et fadderskab.

    Hjælp børn i Gaza og Ukraine

    Intet barn i verden bør opleve krig 💔

    Men i Gaza og Ukraine er død og ødelæggelse hverdag for alt for mange børn. Tusindvis af børn har mistet livet. De, som har overlevet, har mistet meget andet: Deres hjem, deres familiemedlemmer, deres barndom.

    SOS Børnebyerne er til stede og hjælper børn ramt af krigens kaos i Gaza og Ukraine. Og det bliver vi ved med, lige så længe det er nødvendigt.

    Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.
    Du kan hjælpe krigsramte børn!❤️

    Bliv SOS-fadder i dag

    Skytsengel i velkomstgave

    Lige nu kan du vælge at få en skytsengel i velkomstgave. Skytsenglen er et symbol på den livsvigtige hjælp, som dit bidrag giver til børn i Ukraine eller Gaza.

    toggle

    Som SOS-fadder går dit bidrag bl.a. til:

    ❤️‍🩹 Krisehjælp til traumatiserede børn

    ❤️‍🩹 Støtte til børn og familier på flugt

    ❤️‍🩹 Akut omsorg og beskyttelse til børn, som har mistet eller er blevet skilt fra deres familie

    Det koster 265 kroner om måneden at være SOS-fadder.

    Som SOS-fadder hjælper du de mest sårbare børn og familier, som lige nu er ramt af krigens rædsler i Gaza og Ukraine.

    Hjælp børn ramt af krig og konflikt.

    Bliv SOS-fadder for krigsramte børn ❤️

    Som SOS-fadder får du

    • to årlige rapporter om den hjælp, du er med til at give.
    • lav administrationsprocent og sikkerhed for, at din støtte går målrettet til udsatte børn og familier. I 2023 var administrationsprocenten på kun 4,2%.
    • skattefradrag for dit bidrag.
      Vi indberetter automatisk, hvis vi har dit CPR-nummer.
    • mulighed for løbende at følge med i, hvordan dit fadderskab gør en forskel via dit personlige univers ”Mit SOS”.
    toggle

    Hjælp børn fanget i krig

    Bliv SOS-fadder nu

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad sker der efter, jeg har oprettet min tilmelding?

    Når du har tilmeldt dig som SOS-fadder, går vi straks i gang med at matche dig med dit fadderbarn eller SOS-børneby.

    Det tager typisk 1-2 dage. Så snart, du har fået tildelt et fadderbarn eller en børneby, sender vi dig en e-mail med lidt information om barnet, børnebyen samt hvor i verden, du er blevet fadder.

    Som SOS-fadder modtager du en velkomstmappe cirka 10 dage efter, at vi har modtaget din tilmelding som SOS-fadder.
    Du modtager også to årlige rapporter (sommer og vinter), hvor du kan følge med i, hvordan det går med dit fadderbarn eller din SOS-børneby.

    Derudover sender vi dig bladet SOS Børneliv fire gange om året, og har vi din e-mail adresse, vil du løbende modtage informationer fra os via e-mail.

    I vores magasin SOS Børneliv og e-mails kan du læse om SOS Børnebyernes arbejde, udvikling og meget mere. Læs mere om, hvad du kan forvente at modtage her.

    SOS Børnebyerne Ukraine - hvordan hjælper I?

    SOS Børnebyerne har arbejdet i Ukraine siden 2003. Siden konflikten startede i det østlige Ukraine i 2014, er mange tusinde menneskeliv gået tabt, og millioner af mennesker er tvunget på flugt. Krigen truer nu hele landet, og SOS Børnebyerne hjælper blandt andet ved at:

    •  Målrettet støtte og omsorg til forældreløse og udsatte børn i Ukraine, herunder de fattigste og mest sårbare familier, der er tvunget på flugt af krigen.
    • Akut hjælp til de hårdest ramte børnefamilier med mad og rent vand, medicin, tøj og varme tæpper – og etablering af børnevenlige områder samt krisehjælp og psykosocial støtte.
    • Hjælp til børn med krigsskader, for eksempel til kirurgisk behandling, proteser og genoptræning ❤️‍🩹
    Hvordan hjælper SOS Børnebyerne i Gaza?

    Den 11. marts 2024 blev 68 børn evakueret fra børnebyen i Rafah til børnebyen i Betlehem på Vestbredden. På grund af en stærkt øget sikkerhedsrisiko omkring børnebyen i Rafah blev mere end 200 børn, ansatte og internt fordrevne ligeledes nødflyttet i slutningen af maj – nu til nye lokationer i det centrale Gaza. Alle børn, der boede i børnebyen, ankom uskadt til de nye lokationer.

    Efter våbenhvilen trådte i kraft i januar 2025, var det muligt for ansatte i SOS Børnebyerne at besøge ruinerne af, hvad der engang var børnebyen i Rafah. Der var intet tilbage, og det er på trods af, at børnebyens lokation var markeret som ”humanitært område”, der ifølge folkeretten og krigens regler skal beskyttes under krig.

    SOS Børnebyerne følger situationen i Gaza tæt, og vores lokale medarbejdere tilpasser sig løbende den hurtigt ændrende situation, så vi kan passe bedst muligt på børnene. 

    De nye lokationer, hvor børn og personale er flyttet til, er også humanitære lokationer, der er beskyttet i henhold til international lov. Derfor må parterne i konflikten ikke angribe disse steder og under ingen omstændigheder bruge dem til militære formål.

    Ud over det store ansvar med at tage sig af alle disse børn og voksne, yder vores kolleger i Gaza fortsat hjælp til de mest sårbare i området i det omfang, det er muligt, især med vouchers til basale fornødenheder. Personalet fra SOS Børnebyerne i Palæstina har meget erfaring med at arbejde med børn, der har haft traumatiske oplevelser, via deres omsorgsarbejde for de udsatte børn, der i forvejen boede i børnebyen. Vi har i årevis lavet psykosocialt arbejde for Gazas børn. Allerede inden denne krig begyndte, var det anslået, at over halvdelen af børnene i Gaza havde PTSD. 

    Hvor mange penge går til administration?

    SOS Børnebyerne har fokus på at holde vores udgifter nede, og vi har som målsætning, at højst 10 procent af de samlede indtægter må bruges på administration. Administrationsprocenten var i 2024 på 5 procent.

    Administration er nødvendig for at sikre, at pengene når frem, og at SOS Børnebyerne bruger pengene som aftalt med faddere og bidragydere. Administration dækker over udgifter til kontoret, lønninger samt f.eks. IT.
    SOS Børnebyerne bruger desuden penge på at samle penge ind. Når vi bruger penge på indsamling, har vi en målsætning om at få mindst fem kroner ind, hver gang vi bruger en krone.

    Når du er fadder, sender vi pengene direkte til børnebyerne flere gange om året. Kun 10 pct. af fadderskabsbidraget går til administration; 90 pct. af dit fadderbidrag går til projekterne. Det tal er fast, uanset hvordan det samlede årsregnskab, der offentliggøres det efterfølgende år, ser ud.

    Vigtigt dansk bidrag

    Danmarks bidrag er af stigende betydning for det internationale arbejde. Presset på SOS Børnebyernes projekter skærpes på grund af stigende fødevarepriser.
    Desuden har SOS Børnebyerne en international strategi om at hjælpe flere børn gennem en forebyggende indsats og udvikle modtagerlandenes egen kapacitet til at tage sig af børnenes behov.

    Vi følger pengene

    Uanset om du støtter et barn, en SOS-børneby eller et projekt, er der mulighed for at følge, hvordan pengene gør gavn. SOS Børnebyerne kontrollerer både lokalt og internationalt, at pengene når frem. Alle nationale SOS-organisationer er underlagt fælles politikker, som fastslår nul-tolerance over for korruption.

    Både internationalt og i Danmark gennemgår autoriserede revisorer SOS Børnebyernes regnskaber.

    Læs den seneste årsberetning her

    Kan jeg få fradrag for mine bidrag?

    Ja, det kan du. Det er muligt for dig at få skattefradrag for bidrag til velgørende organisationer.

    Du får fradrag for det samlede bidrag, du har doneret til SOS Børnebyerne på op til 19.000 kroner i 2025 (i 2024 var beløbet 18.300)

    SOS Børnebyerne indberetter fradragsberettigede bidrag til SKAT. Derfor beder vi dig oplyse dit CPR-nummer.

    Du kan få flere oplysninger på www.skat.dk

    Bemærk: Donationer givet via SMS registreres som anonyme indbetalinger. Benytter du SMS modtager vi donationen, men vi får desværre ikke oplyst, hvem indbetaleren bag donationen er. Derfor kan vi ikke automatisk indberette donationerne til SKAT. Ønsker du fradrag for disse anonyme donationer, skal du derfor indsende dokumentation for betalingerne til SOS Børnebyerne.

    Varer købt i webshoppen er ikke fradragsberettiget, da der er tale om et køb og ikke en donation.

    For private
    ›
    For virksomheder
    ›
    For frivillige
    ›
    For skoler
    ›
    For fonde og offentlige donorer
    ›
    Arv og testamente
    ›
    Sådan kan du støtte
    ›
    Bliv SOS-fadder Støt Ukraines børn Giv et bidrag Donation som gave Giv et gavefadderskab Start din egen indsamling Testamenter din arv
    Kontakt SOS Børnebyerne
    ›
    Find en medarbejder Pressekontakt Ledige stillinger
    Webshop
    ›
    Nyhedsbrev
    ›
    Mit SOS
    ›
    Sådan hjælper vi
    ›
    Uddannelse til alle børn Børnenes historie Sundhed – mentalt og fysisk Sådan arbejder vi for at beskytte børnene
    Spørgsmål og svar
    ›
    Sådan kommer et barn til børnebyen Læs om vores arbejde i Afrika Læs om vores arbejde i Asien Det går pengene til
    Nyheder
    ›
    SOS-ambassadører
    ›
    Om os
    ›
    Strategi 2025-30 Vores økonomi Magasiner og rapporter Podcasts Åbenhed om vores arbejde Indberet mistanke om korruption Indberet mistanke om krænkelse af børn
    Vi har fokus på 7 lande
    ›
    Cambodja Etiopien Kenya Laos Rwanda Somaliland Tanzania
    sos logo dark
    Amerikavej 15C, 2. sal     1756 København V     Tel.: 33 73 02 33

    E-mail: info@sosbornebyerne.dk     CVR nr.: 25825012
    facebook icon instagram icon linkedin icon youtube icon
    © Copyright SOS Børnebyerne 2025
    CookiesPersondatapolitik