2022 var et år præget af katastrofer og usikkerhed. Krigen i Ukraine, voldsomme oversvømmelser i Pakistan og den værste sult– og tørkekatastrofe i fyrre år på Afrikas Horn lagde sig til eftervirkningerne af corona-pandemien blandt verdens fattigste. Det er gået hårdt udover børnene, ikke mindst de udsatte, og har gjort SOS Børnebyernes arbejde om end endnu mere nødvendigt.
Heldigvis oplevede SOS Børnebyerne Danmark stor opbakning fra private støtter, virksomheder og fonde og kunne dermed træde til, når katastroferne stod i kø. SOS Børnebyerne satte således indsamlingsrekord i 2022. SOS Børnebyernes samlede indtægter inkl. finansielle poster udgjorde 311,1 mio. kroner i 2022 mod 274,7 mio. kr. i 2021. Heraf kom 292,5 mio. kroner fra private indsamlede midler, som er steget med 14,0 procent i forhold til 2021.
”Som organisationer, virksomheder, myndigheder og privatpersoner skal vi tage ansvar og hjælpe. I fællesskab. Og vi skal tro på, at det nytter, selvom det kan synes uoverskueligt,” siger Mads Klæstrup Kristensen, administrerende direktør i SOS Børnebyerne Danmark.
Læs SOS Børnebyernes årsrapport 2022 her
I årsrapporten for 2022 sætter SOS Børnebyerne netop fokus på, hvor langt vi kan nå, når vi i fællesskab tager ansvar. Det er organisationens hjælpearbejde efter Ruslands invasion af Ukraine et flot eksempel på, og stigningen i SOS Børnebyernes indsamlingsresultat skyldes blandt andet indsamlingen i forbindelse med krigen.
SOS Børnebyerne Danmark samlede i løbet af 2022 over 47 millioner kroner ind til hjælpeindsatsen i forbindelse med hjælpen til Ukraines børn og sårbare børnefamilier. Denne indsats rækker langt ud i fremtiden, og lige nu samarbejder man med de ukrainske myndigheder om at ændre den måde, de arbejder med udsatte børn på.
”Vi tror på, at vi efter krigen kan være med til helt grundlæggende at forbedre tilgangen til arbejdet med udsatte børn. Vi er de ukrainske børns talerør, og det er jeg stolt af,” siger Mads Klæstrup Kristensen, administrerende direktør i SOS Børnebyerne Danmark.