Channa og hendes søster kommer fra en fattig familie i en landsby i Cambodja nær grænsen til Thailand. Da Channa var fem år gammel, mistede hun og søsteren både deres mor og far.
Da pigernes far døde af lungebetændelse, så moren ingen anden udvej end at efterlade pigerne hos deres bedstemor, mens hun selv rejste til Thailand for at finde arbejde.
Ingen har set eller hørt fra moren siden, og ingen ved, hvorfor hun aldrig vendte tilbage.
Livet hos bedstemoren var hårdt for de to små piger. Bedstemoren var gammel og fattig og havde allerede flere efterladte børn fra familien hos sig. Hun magtede ikke at tage sig af flere børn, og afleverede til sidst Channa og hendes søster hos de sociale myndigheder.
Tydeligt underernærede
Myndighederne tog kontakt til SOS Børnebyerne, som sørgede for, at Channa og hendes lillesøster fik et nyt hjem i SOS-børnebyen.
Da pigerne kom til børnebyen, var det tydeligt, at de havde levet et liv i yderste fattigdom. De var meget tynde og havde tydeligvis ikke fået nok at spise.
I SOS-børnebyen har pigerne fået en ny familie med en SOS-mor, der tager sig kærligt af dem gennem hele deres opvækst. De kommer i skole, og de får al den kærlighed og omsorg, som ethvert barn fortjener. I børnebyen har de fået et godt børneliv og muligheden for at skabe sig en god fremtid som voksne.
Sammen som søskende
Ulighed i Cambodja er et stort problem. I dag bor 90 procent af befolkningens fattigste indbyggere på landet. Piger har dårligere mulighed for at få en videregående uddannelse end drenge, og der er fortsat stor ulighed i løn mellem mænd og kvinder.
SOS Børnebyerne forsøger så vidt muligt altid at holde biologiske søskende samlet. For sammen kan søskende bearbejde og værne om deres fortid og opbygge en fælles fremtid.
Et trygt, velkendt ansigt kan give børnene ro og hjælpe dem med at finde deres plads i SOS-familien. Biologiske søskende har et helt særligt bånd, og de kan støtte hinanden i at bearbejde deres fælles fortid og kigge fremad mod en ny, fælles fremtid sammen med deres SOS-mor og SOS-søskende. Læs mere om, hvordan biologiske søskende bliver sammen her.
Faktatallene er senest opdateret maj 2020. Hvis andre kilder ikke er angivet, stammer alle tal fra UNICEF, Verdensbanken og FN.