Da Rohini var blot 1,5 år gammel, kom hun til børnebyen i Indien. Her voksede hun op med omsorg, kærlighed, søskende og en uddannelse. Hun er i dag meget taknemmelig for den opvækst hun har fået. “Det er det bedste sted, og jeg ved ikke, hvor jeg ellers ville være i dag”, siger Rohini med ydmyghed og taknemmelighed i stemmen.
I 14 år har hun arbejdet på SOS Børnebyernes sygeplejeskole, hvor hendes mand også arbejder i dag. Da hun i 2018 fik muligheden for at blive børnebyens sygeplejerske, var hun ikke i tvivl om, at det var det, hun skulle.
På grund af sin egen opvækst i en børneby ser Rohini alle børnene som sine brødre og søstre – de er knyttet til hinanden på en ganske særlig måde, og hun forstår børnene med den ekstra dimension, det giver, at deres opvækst har lignet hinanden.
“Jeg er meget stolt og glad for at være sygeplejerske for alle børnene i børnebyen”
Det er vigtigt at høre til
Arbejdet som børnebyens sygeplejerske ligger dybt i Rohini, og noget af det bedste ved arbejdet er, at børnene føler sig trygge ved hende og ved, at de kan komme til hende og dele tanker og følelser.
Rohini er ikke bare børnebyens sygeplejerske – hun er mere end det. Hun ved, hvad der sker hos børnene, kender dem alle, og kommer hele vejen rundt om børnene. Hun er der altid for dem, hvis de har brug for hende.
“Det er vigtigt, at de føler, at de hører til og bliver mødt med medfølelse. At de kan tale åbent om følelser, opførsel og alt andet”, siger hun.
“Alt hvad jeg gør, gør jeg med mit hjerte. Jeg elsker dette sted. De er alle som en del af min familie”
Sundhedstjek til alle børn
Rohini sørger for, at børnene i børnebyen får jævnlige sundhedstjek. Hun sikrer, at børnene får den korrekte pleje og hjælp, hvad enten det handler om fysiske eller psykiske udfordringer.
Hun har et tæt samarbejde med andre professionelle, så børnene får den korrekte hjælp, hvis der er særlige behov. Det kan for eksempel være et barn, der har behov for at gå på en specialskole.
Når et barn kommer til børnebyen, får barnet et fuldt sundhedstjek inden for 24 timer, så barnet kan komme i eventuel behandling, hvis det fx lider af underernæring.
Møder om krop og sundhed
I børnebyen bliver der jævnligt holdt møder om forskellige emner inden for sundhed. Det kan for eksempel handle om hygiejne, menstruation, hvordan krop og sind udvikler sig, når man bliver teenager eller mental sundhed.
Derudover snakker de også om rettigheder, personlige grænser, og om hvordan børnene kan beskytte sig selv.
Som Rohini siger: “Hvis det ikke føles rigtigt, har man altid ret til at sige nej”. Hun gør meget ud af at lære børnene, at: “hvordan den enkelte føler, er altid den rigtige følelse”.
100% af børnene i SOS-børnebyerne får sundhedstjek, lægehjælp, medicin og hvis nødvendigt psykologisk hjælp.
Læs meget mere her
Bliv SOS-fadder
Som fadder for et barn eller en SOS Børneby, er du med til at give udsatte børn en ny chance i livet med masser af omsorg og kærlighed.
Støt nu