MADPAKKE-MESTER 🏆
Christel Pixi er kogebogsforfatter og SOS-ambassadør. Og en sand madpakke-mester. Hun elsker at lave lækre madpakker til sin søn Benny - der ofte indeholder en hjemmelavet overraskelse.
PØLSEHORN MED KYLLINGEPØLSER
Bløde og luftige pølsehorn er et hit hos de fleste børn. Disse laves med kyllingepølser, som smager mildt og er bedre for klimaet end traditionelle pølser.
HJEMMELAVET MÜSLIBAR
Prøv de lækre müslibarer med dadler, havregryn og mandler, som både mætter og smager dejligt.
BANAN/HAVRE PANDEKAGER
Christel laver sine saftige pandekager uden tilsat sukker men med banan, der søder naturligt og havregryn og fuldkornsmel, der mætter godt.
DADELKUGLER MED KAKAO
De fleste børn elsker de små og søde dadelkugler med lækker smag af kakao. Hvis de skal være ekstra festlige, kan du rulle dem i krymmel i stedet for kokos.
PEANUTBUTTER BARS
Elsker dit barn peanutbutter? Så vil disse lækre små barer med med peanutbutter og chokolade helt sikkert være et hit som en sød overraskelse i madpakken. Haps!
Pølsehorn med kyllingepølser
Ingredienser til 16 stk.
- 25 g gær
- 75 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel eller kærnemælk
- 100 g smør – stuetempereret
- 1 spsk. sukker
- 5 tsk. salt
- 1 æg
- 700 g hvedemel
- 8 stk. pølser skåret i halve
- 1 æg til pensling
Sådan gør du:
- Beklæd to bageplader med bagepapir og sæt til side.
- Smelt smør, tilsæt vand, yoghurt og gær, og lad gæret opløses. Det hældes nu i en skål eller røremaskine med dejkrog, tilsæt sukker, salt og æg, og rør, til det er blandet godt sammen, tilsæt hvedemel, og ælt, til dejen er jævn, cirka 10 minutter.
- Dejen vil være klistret.
- Drys hvedemel på bordet, og rul din dej ud med det samme til en stor cirkel. Med en kniv skærer du cirklen i 16 skiver, ligesom en pizza. Nu ruller du en halv pølse i et stykke dej og placerer på bagepladen, gentag med alle 16.
- Dæk pølsehornene til med et viskestykke, og lad dem hæve i 1 til 1,5 time et lunt sted (måske et sted du har gulvvarme eller tæt på en radiator).
- Forvarm din ovn på 200 grader varmluft.
- Pisk æg, og pensl dine pølsehorn. Bag dem nu i cirka 10-15 minutter. De skal være gyldne på toppen.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Hjemmelavet muslibar
Ingredienser
- 5 stk.medjool-dadler
- 2 spsk.kokosolie
- 80 gmandelsmør (eller peanutbutter)
- 75 ml ahornsirup (eller honning)
- 120 g grove havregryn
- 80 g kokosmel
- 2 spsk. mandelmel
- 1 knsp. salt
- 60 g mørk chokolade, finthakket
- 60 g hakkede mandler
Sådan gør du:
- Beklæd en kvadratisk form på cirka 20 gange 20 centimeter med bagepapir.
- Hak dine medjool-dadler i en foodprocessor, eller hak dem fint i hånden.
- I en lille gryde blander du dine hakkede dadler, kokosolie, mandelsmør og sirup. Varm det op på mellem varme, til det hele er samlet og flydende.
- Hæld i en mellem skål og tilsæt nu havregryn, kokosmel, mandelmel og salt. Røre, røre, røre til det er godt blandet.
- Tilsæt nu din hakkede mørke chokolade til den lune masse. Chokoladen skal ligge og smelte lidt. Dette gør, at barerne holder formen, når de afkøles.
- Hak nu mandlerne og bland i massen. Hæld op i din form og mas det ned, så det ligger jævnt og tæt. Sæt nu på køl til de er faste i cirka 20 minutter.
- Tag ud fra køl og skær i en ønsket størrelse.
- Du kan freestyle lidt med dem her – bare sørg for, at mængderne passer, ellers kan de godt blive lidt for tørre.
Banan/havre-pandekager
Ingredienser, 8-10 stk.
- 2 meget modne bananer
- 1 æg
- 5 spsk kærnemælk, eller anden yoghurt eller mælk
- 100 gr fuldkornhvedemel
- 75 gr havregryn
- 1 spsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme, stødt. Kan udelades.
- Smør til panden.
Sådan gør du:
- Hæld alle dine ingredienser i en blender og pulser til du har en ensartet masse. Og voila så er der pandekage dej. Har du ikke en blender, kan du mose bananer i en skål med en gaffel og piske dem med ægget og efterfølgende piske alle de resterende ingredienser i.
- Varm din pande op og lad dejen hvile imens, så havregrynene bliver bløde.
- Smelt en klat smør på din varme pande. Hæld nu en håndfladestørrelse dej ud på panden. Når dejen begynder at boble på overfladen, betyder det, at den skal vendes. Gentag til du har brugt al dejen.
Kan du ikke lide kanel, så kan det sagtens udelades eller erstattes med vanilje eller kardemomme. Prøv dig gerne frem, til du finder din yndlingsversion.
Dadelkugler med kakao
Ingredienser, cirka 20 stk.
- 15 medjool dadler uden sten
- 1 dl kokosmel
- 30 stk. mandler (en lille håndfuld)
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 3 spsk. mørk kakaopulver
- kokosmel til at rulle dem i
Sådan gør du:
- Hæld mandlerne i en foodprocessor og vent, til de er hakket. Tilsæt så de resterende ingredienser og blend, til du har en ensartet masse. Det skal nogle gange hjælpes lidt på vej.
- Tag klumpen op og form små kugler, som du ruller i kokosmel. Placer i en lufttæt beholder, og sæt på køl.
Peanutbutter bars
Ingredienser
- 170 g peanut butter
- 5 stk. medjool dadler, uden sten
- 3 spsk. vand
- 2 spsk. ahorn sirup
- 50 g kokosmel
- 150 g mørk chokolade 60-80%
Sådan gør du:
- Bland alle dine ingredienser undtagen chokoladen i en blender eller foodprocessor, og puls til du har en ensartet masse.
- Form 10 store barer af massen og sæt dem på køl, dette gør at chokoladen sætter sig hurtigere.
- Mens de er på køl smelter du chokoladen i en skål over et vandbad.
- Tag dine barer ud af køleskabet, og vend dem i chokoladen en efter en. Lad chokoladen sætte sig.
- De kan holde sig i køleskabet i en uge, men jeg kan garantere at det får de ikke lov til 🙂