”
Der er mange uddannede personer i et land som Etiopien, som kan og vil gøre en forskel
“
Forside / Podcast SOS Børnebyerne / Kommer befolkningen nogensinde til at klare sig selv?
Landene på Afrikas Horn har hårdt brug for hjælp som følge af den værste sult- og tørkekatastrofe i 40 år. En stor del af hjælpen kommer fra andre lande, men hvad mange måske ikke ved er, at landene selv gør et stort stykke arbejde for at forbedre situationen for befolkningen. SOS Børnebyerne har produceret en podcastserie om krisen på Afrikas Horn, som du kan lytte til her.
I podcasten ’Hvad rager det mig?’ går SOS Børnebyerne i seks episoder tæt på, hvad krisen betyder for den østafrikanske befolkning – og for dig hjemme i Danmark.
I denne episode undersøger vært Morten Resen sammen med Danmarks ambassadør i Etiopien, Kira Sindbjerg, hvilken indsats landene selv yder og ser på, hvilken betydning den lokale hjælp har.
Lyt til episoden HER
Set på afstand kan man fristes til at tro, at det kun er internationale organisationer, der træder til, når der opstår en sult- og tørkekrise som den, der lige nu hærger Afrikas Horn. Men landene selv gør også en stor indsats.
I et land som Etiopien betyder privat støtte rigtig meget. Befolkningen har for eksempel en tradition for at støtte gennem kirken, og landet har et socialt sikkerhedsnet, som regeringen er med til at finansiere, og som er målrettet de allerfattigste.
Der er også en del nationale hjælpeorganisationer i Etiopien, mange er ledet af kvinder, der i høj grad deltager i nødhjælpsindsatsen.
I SOS Børnebyernes podcast kan du blandt andet høre mere om den hjælpeindsats, der bliver gjort lokalt i Etiopien.
SOS Børnebyerne hjælper nogle af verdens mest udsatte børn. Vi styrker sårbare familier, og vi hjælper børn, der har mistet omsorgen fra deres forældre.
Sådan kan du støtte