At hjælpe flest børn og unge bedst og mest effektivt kræver partnerskaber og samarbejde – i særdeleshed i en tid, hvor en nærmest historisk uro præger den geopolitiske situation, og hvor de store humanitære kriser kun bliver flere og mere komplekse.
Partnerskaber er derfor temaet for SOS Børnebyernes årsrapport 2024, der netop er blevet offentliggjort.
Årsrapporten går blandt andet i dybden med partnerskabet Youth Unite for Global Change. Det er et undervisningsforløb om mental sundhed og klimaforandringer, der er lavet i samarbejde med unge i Kenya og i Danmark.
Rapporten behandler også regeringens Afrika strategi, Afrikas århundrede, der blev lanceret i 2024. SOS Børnebyerne ser gode muligheder i et styrket dansk engagement i forhold til at skabe jobs og vækst på det afrikanske kontinent – og ikke mindst i forhold til EU’s nye rapporteringskrav til virksomheder, CSRD, hvor et partnerskab med SOS Børnebyerne kan hjælpe virksomheder med de komplekse rapporteringskrav for standarden S3, ’Berørte Samfund’.
Partnerskabet Children’s Living Places blev også lanceret i 2024 – i samarbejde med SOS Børnebyerne i Ukraine. Projektet opretter boliger med tilhørende socialcentre og samlingssteder til plejefamilier i Ukraine. Husene opføres efter Living Places-konceptet, der er udviklet af VELUX Group, EFFEKT og Artelia.
Children’s Living Places er et transformativt partnerskab, der samler en koalition af partnere fra forskellige sektorer – stat, marked og civilsamfund – mod et fælles mål om at skabe positiv systematisk forandring for børneomsorg i Ukraine. Ved at udnytte hinandens kompetencer bliver vi stærkere og løser sammen et kæmpe problem, ingen parter kan løse alene.
Det er det, partnerskaber kan.