Fakta
Fra 2017 til 2021 er antallet af elever fordoblet til ca. 20.000 elever på de 10 skoler, som SOS Børnebyerne arbejder på. Der mangler derfor både klasseværelser, skoletoiletter og lærere.
Forside / For skoler / Forløb / Drøm med verdens børn / Drøm med verdens børn: Opgaver til mellemtrinnet
I filmen besøger Mille en helt almindelig skole i Tanzanias største by Dar es Salaam. Fordi mange familier vælger at flytte fra landet og ind til storbyen, så er der kommet mange flere elever på skolerne. På nogle skoler er der helt op til 250 elever i én klasse.
I Danmark er det bestemt ved lov, at der maks. må være 28 elever i en folkeskoleklasse, når skoleåret begynder. Når der sidder 250 elever i et tanzanisk klasselokale, svarer det til, at 9 danske klasser med 28 elever skulle sidde sammen i ét lokale.
I Tanzania er 44% af befolkningen under 14 år. Det vil sige, at næsten 5 ud af 10 tanzaniere er børn under 14 år. Det er kun omkring 2 ud af 10 danskere, der er 14 år eller yngre.
Fra 2017 til 2021 er antallet af elever fordoblet til ca. 20.000 elever på de 10 skoler, som SOS Børnebyerne arbejder på. Der mangler derfor både klasseværelser, skoletoiletter og lærere.
SOS Børnebyerne har hjulpet flere skoler i Tanzania med at blive bedre til at lytte til elevernes holdninger og meninger, så de får indflydelse på undervisningen, lokalerne og skolegården.
I skal nu se på jeres egen skole og undersøge, om skolen kan tilpasses jeres behov bedre.
At der findes regler for, hvordan alle verdens børn skal behandles?
Til sammen hedder reglerne Børnekonventionen. Næsten alle verdens lande – også Danmark har lovet at overholde reglerne, der blandt andet siger, at voksne skal lytte til børn, når de siger deres mening om emner, der betyder noget for dem.
Mange af de skoler, som SOS Børnebyerne arbejder med i Tanzania ligger lige op ad meget trafikerede veje, som eleverne har svært ved at krydse. Skolerne i Tanzania har derfor arbejdet med at få lavet en sikker skolevej. Skolerne har blandt andet uddannet skolepatruljer og støttet elevrådene i at stille krav til myndighederne om at lave bump på vejen ud for skolerne, så bilerne sætter farten ned.
At danske børn kan blive kørt til skole uden forældrene skal betale noget, hvis skolevejen er for lang eller for farlig.
I de fleste af verdens fattigste lande har man ikke samme regler. Her må børnene ofte gå meget langt til skole, og mange steder er vejene ikke bygget til, at børn kan færdes sikkert, som for eksempel fortove.
En del af pengene fra Børnenes U-landskalender 2016 gik til at bygge et bibliotek på den skole, som Mille besøgte i filmen. Det har betydet, at flere børn er blevet bedre til at læse.