Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Fattigdom kan afskaffes

Hvad der kan lykkes én gang, kan lykkes igen: at løfte millioner af mennesker ud af ekstrem fattigdom. Det mål har verdens lande sat sig som det første af 17 nye verdensmål. SOS Børnebyerne er med på opgaven.

Hvad er fattigdom?

Fattigdom handler om ikke at have muligheden for at leve et fuldt liv. At manglen på penge begrænser din evne til styre dit eget liv og have en anstændig levestandard.

FN’s internationale fattigdomsgrænse er på 1,25 US dollar om dagen (cirka 8,50 kroner). Ekstrem fattigdom er lig med, at du ikke kan spise dig mæt eller have tag over hovedet. Du har ikke råd til at købe medicin, hvis du bliver syg eller sende dine børn i skole. Ca. 800 millioner mennesker lever i ekstrem fattigdom – over halvdelen af dem børn.

Verdensbanken har også lavet et skøn over hvor mange mennesker, der har så lavt et forbrug, at de lever i fattigdom. Denne udvidede fattigdomsgrænse er sat ved 2,3 dollar om dagen (cirka 17 kroner). Over 3 milliarder mennesker falder ind under denne udvidede fattigdomsgrænse.

Mål 1: Udryd fattigdom

Det vigtigste 2030-mål er en verden, hvor ingen behøver leve i ekstrem fattigdom. At sørge for at ingen børn vokser op i fattigdom er et centralt element i dette mål. Fattigdom er den største årsag til at børnefamilier bryder sammen, og børn efterlades alene.

Sådan bryder SOS Børnebyerne fattigdomscirklen
• I børnebyerne får forældreløse og udsatte børn en tryg opvækst med adgang til lægehjælp og uddannelse. Børnene får en mulighed for at bryde deres sociale arv og udvikle sig til selvstændige og veluddannede voksne, som kan bidrage til deres lands udvikling.
• Gennem familieprogrammer løftes familier ud af fattigdom. Redskaberne er blandt andet mikrolån, iværksætterkurser, uddannelse og kapacitetsopbygning af den enkelte forældre så vel som lokale samarbejdspartnere og myndigheder.