I dag skal I åbne den sidste låge i Omvendt Julekalender. Mille samler op på de oplevelser, vi har delt med hinanden i december måned.
Foto: Chilie Orloff
Dagens spørgsmål
Dagens gode gerning
Mærk, hvad I har lært
Sikke mange børn, I har mødt, og sikke mange vigtige emner, I har været forbi i løbet af Omvendt Julekalender. I dag slutter julekalenderen, og det er derfor tid til at mærke efter, hvad I har lært ved at holde Omvendt Jul sammen med Mille og SOS Børnebyerne.
Tal om, hvad I har lært i Omvendt Julekalender
Kan I huske, hvad der skete i de forskellige afsnit? Hvilke rettigheder fra Børnekonventionen kan I huske, og hvilke rettigheder, synes I, er de vigtigste? Måske kan I også tale lidt om, hvordan SOS Børnebyerne kan hjælpe udsatte børn.
Tal også om, hvilke gode gerninger I har lavet, hvad der står på jeres ønskeliste og hvordan det føles at gøre gode gerninger, der gør andre glade.
Glædelig jul!
Til sidst vil vi bare sige tusind tak til alle jer seje elever og jeres undervisere, der har været med i årets Omvendt Julekalender. Vi håber, at I har lært en hel masse om, hvordan det er at være barn forskellige steder i verden, og at I vil være med til at fortælle de voksne og jeres venner om alt det, I har lært.
Rigtig glædelig jul fra SOS Børnebyerne og Mille.
Vi håber, at vi ses igen til Omvendt Julekalender til næste år.
Lærertip
Den omvendte ønskeliste
Hvis I selv har udfyldt en omvendt ønskeliste, så snak om, hvordan I vil bruge den fremover.
Skal den hænge et sted i klassen?
Skal I tale om den, når I holder klassens time?
Hvis I har udfyldt de samme gerninger som Mille, så mangler der et enkelt ønske på den omvendte ønskeliste. Det kan I nu selv finde på. Hvilken god gerning, synes I, der mangler?
SOS Børnebyerne har eksisteret i mere end 70 år og har hjulpet mere end fire millioner mennesker.
Vi arbejder for, at alle børn skal have mulighed for at vokse op i en familie, som giver dem kærlighed og tryghed – hvad enten det er i barnets biologiske familie eller i en ny SOS-familie.
Vi hjælper børn, der står helt alene i verden, og vi forebygger, at udsatte familier går i opløsning.
Vi sikre, at udsatte børn kommer i skole, fordi uddannelse er den sikreste vej ud af fattigdom.
Det er 10. år, at Omvendt Julekalender vender julen på hovedet.
Sidste år samlede 60.000 danske skoleelever 235.000 kroner ind til udsatte børn og deres familier gennem Omvendt Julekalender. Vi glæder os til at se, om vi slår det beløb i år. Sidste frist for indbetaling er den 13. januar. Kort herefter offentliggør vi resultatet.
Lærertip
Overfør jeres indsamling digitalt
Hvis I har samlet ind i løbet af december, så overfør nemt jeres indsamling til SOS Børnebyerne på den digitale indsamlingsside omvendt.sosbornebyerne.dk.
Tusind tak for jeres flotte indsats. Den kommer til at gøre en verden til forskel for et udsat barn.