Rekordmange elever deltog i december i SOS Børnebyernes skoletilbud Omvendt Julekalender, hvor små film og tilhørende opgaver fik emner som fattigdom, uddannelse og venskaber på skoleskemaet i de danske klasselokaler.
Mere end 70.000 elever kiggede med, da vært Mille Gori, bedre kendt som Motor Mille fra DR Ramasjang, hver dag tog dem med rundt i verden for at besøge børn, der bor under helt andre vilkår end dem, vi kender herhjemme.
“Med Omvendt Julekalender viser vi danske elever, at de har meget til fælles med børn fra andre lande, men samtidig viser vi også, at forældreomsorg og skolegang ikke er en selvfølge for alle børn. Det er en vigtig fortælling, og det gør mig rigtig glad, at rekordmange elever har fulgt med,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør hos SOS Børnebyerne.
Mille Gori, bedre kendt som Motor Mille på DR Ramasjang var vært på julekalenderen, og hver dag tog hun eleverne med rundt i verden for at besøge børn fra Nepal, Sydafrika, Peru og mange andre lande.
Omvendt Julekalender handler også om at gøre gode gerninger for andre og sprede glæde i julemåneden. Mange klasser valgte at bruge de gode gerninger til at starte deres egen indsamling til fordel for SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn som dem, de mødte i kalenderens film.
Elever over hele landet brugte derfor december på at lave julekort, samle pant, tømme opvaskemaskiner og sælge hjemmebagte julekager til deres familier og venner, der kvitterede med et bidrag til klassernes indsamling.
”Det er fantastisk, at så mange skoleelever har lyst til at engagere sig i den verden, de lever i, og vi er meget taknemmelige for de klasser, der tilmed starter deres egen indsamling. Med de gode gerninger mærker eleverne glæden ved at gøre noget godt for andre – både deres nærmeste og børn på den anden side af jorden,” Mads Klæstrup Kristensen, direktør hos SOS Børnebyerne.
Selvom coronarestriktionerne satte en stopper for skolernes julearrangementer og andre fysiske indsamlingsaktiviteter, så gjorde eleverne en stor indsats for at fortsætte indsamlingen digitalt. I alt samlede eleverne mere end 250.000 kroner ind, der nu kan komme ud og gøre gavn hos verdens forældreløse og udsatte børn.
Find mere information om Omvendt Julekalenderen og se alle filmene fra julekalenderen her.